Delavnica podpornih organizacij za gospodarstvo v Podravju in Pomurju

Na delavnici podpornih organizacij, v Mariboru, 29.3.2018, smo pregledali obstoječe in že delujoče podatkovne zbirke ter spletne strani, ki jih nudijo posamezne organizacije v Podravju in Pomurju in so namenjene vzpostavljanju gospodarskih stikov, partnerskih odnosov in nudijo specifično znanje za razvoj podjetništva in gospodarstva. Naredili smo tudi povzetek dostopnih podatkov in podatkovnih zbirk preko državnih inštitucij, ki jih podporne inštitucije v obeh regijah uporabljamo pri svojem delu s podjetniki in podjetji.

Trenutno sodelovanje institucij v slovensko-madžarski obmejni regiji ni zadovoljivo za krepitev gospodarske rasti.

 

Na obeh straneh meje se pojavljajo podobne gospodarske anomalije: dolgotrajna brezposelnost, staranje prebivalstva, nerešljivost zaposlovanja oseb, ki so predčasno zapustili šolanje in manj kvalificiranih oseb, pomanjkanje usposobljene delovne sile, pomanjkanje poslovnih partnerstev na področju oskrbe, trgovine, nezadovoljiva razširjenost inovativnih rešitev itd.

 

V okviru projekta obravnavamo izziv izboljšanja institucionalnega sodelovanja v 4 regijah: Podravju, Pomurju, regiji Zala in Vas, kar je za Podravje še posebej pomembno, ker se le izjemoma povezuje z madžarskimi regijami. Da bi povečali gospodarsko sodelovanje med temi regijami bomo izgradili mrežo podpornih inštitucij in ustvarili skupno spletno platformo.

 

Na delavnici podpornih organizacij smo pregledali obstoječe in že delujoče podatkovne zbirke ter spletne strani, ki jih nudijo posamezne organizacije v Podravju in Pomurju in so namenjene vzpostavljanju gospodarskih stikov, partnerskih odnosov in nudijo specifično znanje za razvoj podjetništva in gospodarstva. Naredili smo tudi povzetek dostopnih podatkov in podatkovnih zbirk preko državnih inštitucij, ki jih podporne inštitucije v obeh regijah uporabljamo pri svojem delu s podjetniki in podjetji.

 

Podobno delavnico so izvedli tudi na madžarskem z lokalnimi podpornimi inštitucijami. Povzetke obeh delavnic bomo uporabili za vzpostavitev čezmejne mreže podpornih organizacij, in pri oblikovanju skupne platforme, ki jo bomo ustvarili v tem projektu z namenom povečanja gospodarskega sodelovanja na obeh straneh meje.

Novice

e-conomy
NOVA MINIMALNA PLAČA ZNAŠA 878,48 EUR NETO OZIROMA 1.203,36 EUR BRUTO
2023. januar 20.,
e-conomy
PREDLOŽITEV PODATKOV ZA OBDOBJE OKTOBER - DECEMBER 2022
2023. januar 20.,
e-conomy
SLOVENSKI PODJETNIŠKI SKLAD PONOVNO OBJAVIL JAVNI POZIV REVAV-8-VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING
2022. februar 09.,

Dogodki

Pridite na naš simpozij in se prijavite na naše delavnice za promocijo in izboljšanje slovensko-madžarskih gospodarskih odnosov!

61. MEDNARODNI KMETIJSKO-ŽIVILSKI SEJEM 26. – 31. 8. 2023
DELAVNICA NA PGZ: Z RAZUMEVANJEM KONFLIKTOV IN ODNOSOV DO VIŠJE PRODUKTIVNOSTI
ROADSHOW "Pospeševalnik izvoza" TUDI V POMURJU, 21. FERUAR 2023
GOSPODARSKI FORUMI REGIONALNIH ZBORNIC - GOST: BOGOMIR MIRKO STRAŠEK (KLS LJUBNO), 24.1.2023
SEEMEET 2021
The biggest NetworkingEvent
Prenesite našo aplikacijo in poiščite sodelavce
Prenos aplikacije podrobnejša razlaga ...
Prenesite aplikacijo e-Conomy v telefon in tablični računalnik
Združljivost: Android 4.4+; iOS 9.6+
Pošlji beležko
Povzetek dogodka
Število podjetij : 124
Število institucij : 34